2022. 04. 08., Péntek, 09:12

Az európaiak több mint fele támogatná a marihuána legalizálását

via

A Curaleaf április 7-én tartott közvélemény-kutatása szerint, az európai lakosság több mint fele támogatja a kannabisz felnőttkori fogyasztásának legalizálását, egyharmaduk pedig vásárolna is belőle.

A megkérdezettek többsége egyébként szimpatizál a kannabiszt áruló üzletek nyitását szabályozott keretek között, azonban nem igazán érdeklődnek az otthoni termesztés iránt- derült ki a felmérésből. Nem lenne túl nagy meglepetés, ha Európában több ország is ezt az utat választaná, hiszen már Málta is engedélyezte korlátozott mennyiségben a növény termesztését és használatát, illetve Németország is engedélyezte akár egészségügyi célokra, akár általános használatra a marihuánát.

Nyilvánvalóan a legalizációnak gazdasági hatásai is vannak. A kontinensünk kannabisz piacának éves forgalma a számítások szerint 2025-re már átlépheti a 3 milliárd eurót. Joe Bayern, a kutatás egyik vezetője elmondta, hogy miután Németországé a legnagyobb gazdaság Európában, ezért úgy gondolják, lehetséges, hogy a többi ország is követi majd a példájukat.

Türelem, türelem.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: