2022. 04. 06., Szerda, 11:05

Németország legalizálja a marihuánát - Háztartásonként 3-4 növényt engedélyeznek

Számos európai ország már évekkel ezelőtt legalizálta a marihuána fogyasztást, és egyre többen engedélyezik a termesztését is. A sorban legújabb Németország, ahol a kannabisz legalizálása volt az új kormány egyik első intézkedése.

Közép-Európában már csak Magyarországon büntetik a marihuána fogyasztást, de Nyugat-Európában is csak Spanyolországban szankcionálják, ott is csak közterületen.

A birtoklás már kissé jobban megosztja az országok törvénykezését, de ezügyben is évről évre lazulnak a szabályzások.

Németország komoly adóbevételt remél a négymilliárd eurós piac megnyílásától, amely így már nem a maffiózok, dílerek zsebét fogja gazdagítani. Régebben a kannabisz betiltásától azt remélték, hogy az majd leállítja a fogyasztást, ez a számítás azonban nem igazolódott be, a mostani legalizálás viszont legális bevételeket és új munkahelyeket teremthet.

Nagy most az eufória azoknál, akik ebben a szektorban akarnak vállalkozást indítani, Németországban mindenki termeszthet magának marihuánát, háztartásonként 3-4 növényt engedélyez a kormány. Minden várakozás szerint virágozni fog a kannabiszipar, a feketepiac pedig középtávon már kifulladhat. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: