2022. 03. 29., Kedd, 14:29

Ide se mennénk – Ilyen a Babák kísértetjárta szigete

via

Az a durva, hogy ilyen tényleg létezik.

Van aki a szellemektől, van aki a bohócoktól és van olyan, aki a játékbabáktól fél. És ha Annabelle nem bizonyította volna még, akkor majd a Babák szigete biztosan kiveri a félelemfaktort. Nekünk legalábbis a vér is megfagyott az ereinkben ettől a helytől: La Isla de las Muñecas azaz a Babák-szigete, ahogy azt a neve is jól szemlélteti egy sziget tele ijesztő, halálra ítélt babák százaival – tök jól hangzik. A bizarr turisztikai látványosság a 20. század második felében kelt életre, így jött létre a mára Babák szigeteként elhíresült rémisztő babák lakta 18-as karikás csodaország.

A legenda szerint, egy kislány holttestét találták meg sok-sok évvel ezelőtt a szigeten, aki rejtélyes körülmények között fulladt vízbe. A helyiek szerint a lelke megszállja a sziget babáit – amelyek Annabellásan mozgatják a fejüket, karjukat vagy éppen a szemüket.

A történet szerint több mint 50 évvel ezelőtt Santana Barrera látott egy kislányt és nővéreit a folyó partján úszni, amikor az erős sodrás elvitte egyiküket. Julián beugrott utána, de nem érte el időben, így a kislány megfulladt, mielőtt megmenthette volna. Állítólag Julián magát okolta a haláláért, és élete végéig bánat gyötörte. A közelben találta meg a lány játékbabáját, és felakasztotta a fára - így indult az egész. A legenda változatai eltérőek, egyesek szerint ez a jelenség a halott lány iránti tisztelet jele, mások szerint azért, hogy megvédje magát tőle és megnyugtassa a szellemét, de vannak akik azt állítják, hogy megvédi a lányok szellemét más démonoktól. Később Santana Barrera még több babát kezdett gyűjteni, míg végül az egész szigetet benépesítették a rémisztő, iszonyatos állapotban lévő babák.

Egy biztos, ennek a helynek különleges hangulata van, ami nyomasztóan hat az odalátogatókra. Egy valódi horrormese. Van aki szívesen töltene itt el egy estét? Mi biztos nem, láttuk már az Annabellet valahogy ezek a rémisztő, kéz meg láb nélküli, mosolygós horrorbabák nem éppen a gyerekkorunkat hozzák vissza, sokkal inkább egy instant pánikrohamot. Ettől függetlenül, valamiért rendesen pörög a turizmus ezen a területen, szóval aki ellátogatna ide és pont Mexikóban jár, simán meg is teheti.

Te ellátogatnál ide?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: