2022. 03. 25., Péntek, 09:29

Ma ismét több ezren vonulnak utcára – itt a VII. Globális Klímasztrájk

via

Ma 10 órától ismét utcára vonulnak több ezren, hogy felhívják a figyelmet az egyre sürgetőbb klímakatasztrófára. Az esemény fő helyszíne Budapesten, a Kossuth tér lesz, ahol több felszólaló is beszédet fog mondani.

Az FFF azt írja, hogy valódi önkormányzatiságot, önrendelkezést, és egy új, erős környezetvédelmi intézményrendszert követelnek. A mai megmozdulás hármas jelszava pedig az, hogy: Állj ki velünk a bolygónkért! Állj ki velünk a klímáért! Állj ki velünk a jövődért! A VII. Globális Klímasztrájk kapcsán pedig azt írták:

Miközben a klímaválság világszerte egyre súlyosbodik, és megállíthatatlanul sodródunk a 1,5 fokot meghaladó felmelegedés felé, a magyar kormány nemhogy nem tesz érdemi lépéseket a klímakatasztrófa megállítására, hanem a koronavírus-járványt arra használta fel, hogy tovább pusztítsa természeti értékeinket!

"Fejlesztés" címén rohamléptékben építik be Magyarország megmaradt zöld területeit, természetes előhelyeit, akár nemzeti parkokban és Natura 2000-es területeken. Sorra nőnek ki a földből a gyárak és a luxusszállodák az erdők és a nádas helyén, minden esetben a helyi lakosok megkérdezése nélkül és akarata ellenére.

Óvjuk meg együtt a környezetünket!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: