2022. 03. 23., Szerda, 10:39

Elon Musk most sem hagyta ki, táncra perdült a német Tesla-gyár megnyitóján

via

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója örömtáncot járt a Berlin melletti "gigagyári" elektromosautó-gyárának keddi felavatásán.

Közel két év után végre hivatalosan is átadták a Tesla első európai gyárát a németországi Grünheide-ben. A gyár megnyitása fárasztó menet volt, hiszen rengeteg jogi, illetve adminisztratív akadályba ütköztek, ezért is húzódott ilyen sokáig az átadás, azonban a hónap elején végre megkapták a hivatalos engedélyt, jöhetett az átadás. A Németország keleti részén, Grünheide-ben található "gigagyár" a Tesla első gyártóhelye Európában, a helyi tisztviselők azt remélik, hogy segít a régiónak abban, hogy az elektromos járművek gyártásának központja legyen.

A kaliforniai cég mintegy 12 000 dolgozót kíván alkalmazni a telephelyen, akik évente mintegy 500 000 Model Y autót fognak kiadni. Az amerikai milliárdos még egy kis táncba is belevágott az átadások során, felidézve annak a kissé kínos koccanásnak az emlékeit, amelyet egy 2020-as sanghaji bemutató rendezvényen történt, ez anno így nézett ki:

Azóta már törvényszerűvé vált, hogy Musk itt-ott ejtsen egy táncot, ezt most a fényes Tesla alagúton átguruló egyik modell mellett tette meg:

A Tesla érkezése várhatóan megrázza a német autóipart, és kiélezett versenyt teremt a riválisokkal, a Volkswagennel, a BMW-vel és a Mercedes-Benzzel, hiszen ők is a hagyományos motorokról a tisztább elektromos járművekre térnek át.

Mondjuk mi is így táncolnánk, ha valaki átadna nekünk egy Teslát.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: