2022. 03. 17., Csütörtök, 10:20

Sűrű nap a mai - Letették a Sisecam üvegcsomagolójának és a KOMETA új üzemeinek alapköveit is

Tessék megkapaszkodni, csak úgy repkedtek a számok: a Dombóvári úton épülő török Sisecam csoport első európai üvegcsomagoló anyagüzeme egy 85 milliárdos beruházás ami 330 új munkahelyet teremt a városban, míg a KOMETA 31 milliárdos bővítése új hűtőházat, szeletelő, tároló és csomagolóüzemet foglal magában, amely 280 új munkahelyet jelent városunknak.

Előbbi nemhogy a város, Magyarország történetének legnagyobb török vállalati beruházása, amely egy hatalmas, 33 hektáron elterülő üvegcsomagoló anyagüzem felhúzását foglalja magában a Dombóvári úton. A beruházás várhatóan az év végére elkészül, a tervek szerint évi 330 ezer tonnás termelési kapacitással is rendelkezhet. 

Külügyminiszterünk ezek után egy másik alapkőletételnél is asszisztált, amely a KOMETA bővítését szolgálja majd. A jelentős növekedési terveket kitűző kaposvári vállalat a 31 milliárd forintos beruházás során új hűtőházat, szeletelő, tároló és csomagolóüzemet hoz majd létre, mintegy 50 ezer négyzetméteres új üzemi területen. A tervek szerint a kapacitás így akár 100 ezer tonnára is rúghat, a vágások száma pedig meghaladhatja akár az évi 900 ezret is, mindez pedig a sertéshús feldolgozóiparunkat európai szinten is egy másik dimenzióba helyezi. Mindehhez azért munkaerő is szükséges, a KOMETA 280 új helyet lebegtetett be.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: