2022. 03. 16., Szerda, 10:28

Látta ahogy az idős lakót elviszi a mentő, pár nap múlva már ment is kirámolni a házat

Két barcsi férfi 13 ingatlant tört fel Barcs környékén, kihasználva az ott lakók betegségét vagy távollétét.

A környékükön lakó beteg emberek otthonait célozták meg

A büntetett előéletű, baráti viszonyban lévő vádlottak 2021 év elején megállapodtak abban, hogy helyismeretüket felhasználva a lakókörnyezetükben betöréses lopásokat fognak elkövetni, melynek során elsősorban olyan ingatlanokat céloznak meg, ami az ott lakó betegsége vagy halála miatt átmenetileg lakatlan.

Az sem zavarta őket, ha a tulaj épp otthon volt

Ezzel a módszerrel a férfiak hét ingatlant törtek fel Barcson, illetőleg annak környékén, emellett a fiatalabb vádlott még további hat házba tört be. A közösen elkövetett bűncselekmények során az elkövetők jellemzően több és nagyobb értékű ingóságot tudtak ellopni, illetve előfordult, hogy az sem zavarta őket, hogy a sértettek otthonuk emeleti részén aludtak, miközben ők a földszinten 100.000 forintot meghaladó értékű aranyékszert vittek el.

Látta, hogy az idős lakót elvitte a mentő, pár nappal később ki is rámolta a házat

Ugyanakkor a lopássorozatban a legnagyobb értékre a fiatalabb vádlott egyedül tett szert, mivel

tanúja volt annak, hogy az egyik házban lakó idős sértettet elszállította mentő, ezért néhány nappal később az éjszakai órákban visszatért a házhoz, ahonnan közel fél millió forint értékben vitt el készpénzt és ékszereket

A férfiakat végül 2021 novemberében vették őrizetbe a barcsi rendőrök.

Az ügyészség a többszörös visszaeső betörőkkel szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy őket a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből is zárja ki.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: