2022. 03. 09., Szerda, 17:26

Hatalmas sorok a kutakon, pánikolnak a kaposvári autósok

Sikeresen betaláltak azok a hírek, melyek a hétvégi hazai üzemanyaghiányt lengették be.

Hatalmas sorok alakultak ki szerda délutánra Kaposvár szinte összes benzinkútjánál. A Füredi úti MOL és OMV kútnál az autósok már a négysávoson várakoznak, hogy üzemanyaghoz jussanak a töltőállomáson, de a város szinte minden kútján hasonló sorok kígyóznak.

Mindennek az egyik oka, hogy szerdától 594 forintba kerül a benzin, 640-be a gázolaj, csak ugye a 480-as ársapka miatt mindebből az autósok semmit nem érzékelnek. Erre az emelésre a benzinkutak első reakcióként mennyiségi korlátozást vezettek be, ám az, hogy minden eladott üzemanyag literén immár 100 forintot buknak, már a nagykereskedéseknek sem tetszett, ezért többen megszüntették az értékesítést. Egyedül a MOL szállít jelenleg biztosan a kutaknak, ám az ő logisztikai kapacitásuk nem biztos, hogy elég minden benzinkút kiszolgálására, így átmeneti készlethiány adódhat.

A készlethiányt leginkább az előttünk álló hosszúhétvégére jósolták, hiszen a szűk kapacitás mellett kérdéses, miként tudják majd az összes benzinkutat feltölteni négy napnyi üzemanyaggal, így ennek is köszönhető hogy szerda délutánra ellepték az autósok a kaposvári kutakat, szinte mindenhol hatalmas sorok alakultak ki.

Készlethiányról Kaposváron egyelőre nem tudunk, ám információink szerint Dombóváron, Nagyatádon és Sásdon is van már olyan kút, ahol elfogyott az üzemanyag.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: