2022. 02. 28., Hétfő, 15:00

Csak a vodkát ne - Világszerte bojkottálják az orosz italokat a vendéglátósok

via

A szolidaritási akció keretében sorra kerülnek le az orosz alkoholos italok kocsmák, bárok polcaikról, ezzel is tiltakozva a háború ellen. A pazarlás kezdeményezés Kanadából indult, de természetesen már magyar résztvevői is vannak.

Világszerte különböző szankciók sorai után orosz útlevelek égnek, vodka borul, ki-ki sajátos módján fejezi ki nemtetszését. Van ahol a vodkából befolyt pénzt humanitárius segélyszervezeteknek adományozzák, na de kiönteni? Sokak úgy érzik, hogy így tudnak csak valamit tenni ebben a tehetetlen helyzetben, ezért végzik csatornában a vodkák. Pazarlás és szolidaritás kéz a kézben jár: egy Las Vegas-i pizzéria csatornába öntötte összes náluk kapható orosz vodkát, helyettük ukrán vodkát árultak. Az ebből befolyt pénzt pedig humanitárius célra ajánlották fel.

A budapesti Átrium színház bárjában is eltűntek az orosz alkoholok. Ezt a polcon egy tábla jelezi, hogy a forgalmazásukat „elvi okokból" beszüntették. De persze van olyan is, mint a Kripta söröző:

Hogy ne legyen lelkiismeret-furdalásod, és továbbra is nyugodtan tudjál inni, mostantól minden eladott 4 cl-es orosz vodka után (Russian Standard sima és Gold, Moskovskaya) 500 forintot átutalunk egy hiteles segélyszervezetnek, amelyik Ukrajnába szállít adományokat, vagy a Magyarországra érkező ukrajnai menekülteket támogatja. Beszámolunk róla időnként, hogy mennyi jött össze.

Segíts másképp, ne bántsd a vodkát!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: