2022. 02. 09., Szerda, 12:48

Urbex új szinten - Főszerepben Charlie, a bullterrier

via

Add a little bit of spice.

Nem mintha az urbex önmagában nem lenne elég érdekes és nem verné ki csak úgy simán a hűha faktort, de Alice van Kempen úgy gondolta visz még egy kis csavart a dologba.

És hogy mi is az az urbex?

Az urbex, vagyis az urban exploration, egy egyre nagyonn népszerűségnek örvendő hobbi, mely köré mára egy egész szubkultúra épült. Lényege, hogy olyan helyekre jussunk el ahova tilos, vagy nehezen megközelíthető és még csak véletlenül sem hétköznapi.  Középpontjában olyan ember alkotta épületek állnak, melyek már vagy romosak és elhagyatottak, vagy éppen ellenkezőleg aktívak, de a hétköznapi emberek számára nem látogathatók.

Alice van Kempen holland fotós 1998 óta foglalkozik magazinokkal és reklámokkal. Két évvel ezelőtt egy személyesebb fotóprojektbe kezdett: elhagyott épületeket fedezett fel Európa-szerte Claire-val, a 3 éves bullterrierével. Alice és Claire elhagyott börtönöket, katonai bázisokat, szénbányákat, vonatokat, kórházakat, farmokat, repülőgépeket és magánházakat látogattak meg. Charlie pedig mindenben partner és látványosan élvezi a modellkedést, így a végeredmény minden esetben fergeteges. Mutatjuk is a kedvenceinket: 

Nem lehet betelni vele.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: