2022. 01. 21., Péntek, 12:48

Aki szembejött, azt megverték - Négy érdi fiatal támadott rá járókelőkre napokon keresztül Siófokon

A támadások még augusztusban történtek, a rendőrség viszont mostanra végzett a nyomozással, és megtette a szükséges lépéseket a vádemeléshez.

Az ügy adatai alapján négy érdi lakos 2021 augusztusában Siófokon szórakozott. Az egyik éjszaka a város főterén belekötöttek két fiatalba, akiket előzetes szóváltást követően ütöttek-vertek, rúgtak, a náluk lévő rollert és kerékpárt is hozzájuk vágták, valamint egyiküktől még a pénztárcáját is elvették. A sértetteknek a bántalmazás során –csupán a szerencsének köszönhetően- könnyű sérülése keletkezett.

Az agresszorok dolguk végeztével tovább álltak, de nem tértek nyugovóra, hanem hajnalban az egyik sétányon megtámadtak egy arrafelé sétáló idős férfit, akit a földre löktek, és erőszakkal elvették tőle a táskáját, a benne lévő iratokkal és több mint százezer forint készpénzzel együtt. Az értékeit védeni próbáló sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A rendőrök a közterületi kamerafelvételek segítségével rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket elfogtak és a Siófoki Rendőrkapitányságra állítottak elő. A adatgyűjtés során arra is fény derült, hogy a két nő előző nap délután már elkövetett egy garázdaságot, amikor az egyik belvárosi parkban folytatott vita hevében összeverekedtek egymással.

A nyomozók a 28 éves B. Juditot rablás, kifosztás, csoportos garázdaság bűntett és többrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérletének, a 21 éves M. Istvánt és a 20 éves M. Enikőt rablás, csoportos garázdaság bűntett és többrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérletének, a 28 éves G. Zsoltot pedig csoportos garázdaság bűntett és többrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és őrizetbe vették őket. Az elkövetők vallomásukban elismerték a bűncselekmények elkövetését.

A vizsgálók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat a letartóztatásban lévő gyanúsítottakkal szembeni vádemelési javaslattal küldték meg a Siófoki Járási Ügyészség részére.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: