2022. 01. 13., Csütörtök, 09:52

Egy friss tanulmány szerint a fűben található hatóanyagok hatásosak a koronavírus fertőzés megakadályozásában

via

Két oregoni egyetemen végzett új tanulmány egy szokatlan természetben előforduló anyagot azonosított, amely ígéretes eszköz a COVID-19 fertőzések megelőzésére, ez pedig nem más, mint a kannabisz. A tanulmány hétfőn jelent meg a Journal of Natural Products nevű folyóiratban.

Bizony, a kender hatásosnak bizonyult a koronavírus ellen. A kutatás szerint a kannabiszban található kétfajta kannabinoid, a CBGA és a CBDA kötést tud létrehozni a Covidot okozó SARS-Cov-2 vírus fehérjetüskéjével, ez pedig meg tudja akadályozni, hogy a vírus behatoljon a sejtekbe és fertőzést okozzon. Ráadásul a CBDA és a CBGA ugyanannyira hatásos a vírus különböző variánsaival szemben, mindegy, hogy omikron vagy a görög abc bármelyik variánsáról is van szó.

Fun fact, hogy a kutatás nem kapott finanszírozást, de ez nem akadályozta meg a kutatókat abban, hogy megcsinálják. Van Breemen ezeknek a vegyületeknek a fogyasztását kiegészítőként javasolná, gumicukorban, olaj vagy tabletta formájában, félreértés tehát ne essék, itt nem arról van szó, hogy oltás helyett spangli lógjon ki a szánkból, hiszen ezen vegyületek hevítésével olyan anyagok alakulnak ki, amik már nem olyan hatékonyak.

Azért a marihuána fogyasztók most majdnem fellélegezhettek.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: