2022. 01. 13., Csütörtök, 11:26

A Z generáció TikTokon hozza vissza a köztudatba a 2000-es évek idegesítő körüzeneteit

via

Ha nem küldöd el ezt cikket 15 ismerősödnek, akkor Jenni éjfélkor az ágyad mellett vár majd és meg akar ölelni...jó ez most egy kicsit más.

MyVIP, Iwiw, MSN, Facebook, előtte pedig emailben kaptuk a brutálisan idegesítő körüzeneteket.

Ha ezt elküldöd 7 ismerősődnek, akkor szerencséd lesz. A nevem Teresa Figaldo, 26 éve halott vagyok. Ha nem küldöd tovább 20 ismerősödnek ezt a levelet, minden este ott fogok állni az ágyad mellett - és társaik.

A körleveleknek többféle célja volt: hackerek vírusokat vittek be a számítógépekre, csalók adat- és pénzlopásra sőt, csalásra is használták őket. Sok körüzenetet azonban valójában csak középiskolás diákok hoztak létre, akik valamiféle örökséget akartak hagyni azzal, hogy több százszor megosztják a hülyeségeiket.

Már a szőr is feláll a hátunkon hány ilyen üzenetet kaptunk anno naponta, ezt a szokás pedig ismét reinkarnálódik, nem máshol, mint TikTokon. Kicsit másképp néz ki a dolog, mert itt nem tovább küldened kell valami bugyuta üzenetet, hanem lementened egy hangot, esetleg csinálnod egy videót a hangra, majd azt elmenteni a vázlataid közé. Viszont, ha ez így történne senki nem tudna róla, hiszen privát maradna minden, amit tettünk, de nagy szerencse, hogy az interneten azt mondunk, amit akarunk, azt látunk bele a dolgokba, amit akarunk. Így, mondhatsz bármit, azt elhiszik neked és ők is megcsinálják – így érünk vissza a 2000-es évek körüzeneteihez.

Történni fog 5 percen belül valami jó, ha lementesz egy hangot? 99 százalék, hogy nem, viszont ki lehet posztolni, hogy veled mégis történt valami fenomenális, ezt pedig mások elhiszik, hiszen nem ismernek. Ez magában még nem is lenne idegesítő, ha nem látnánk ilyen videókat az említett közösségi oldalon minden harmadik percben. Aki elég naív azt várja, hogy valami álomszerű történjen vele mert lementett egy hangot, valaki más pedig nézettséget generál abból, hogy valami véletlen jó cselekmény miatt azt mondja, ez a hang lementése miatt történt vele.

Akkor mégis miért csinálja egyre több felhasználó ezeket a videókat? Nos, ha nem is a hang lementése miatt történik valami, amire vágynak, akkor mi állhat a háttérben? Hívhatjuk babonának, akár vonzástörvénynek is, de ahogy azt már megtapasztaltuk, ha nagyon szeretnénk vagy éppen nem szeretnénk valamit, amit sokszor meg is történik velünk. Valószínűleg ez is állhat a trend sikeressége mögött vagy egyszerűen tényleg bármit mondhatunk és nem kérdőjelezi meg senki. Akit nem érdekel, az pedig csak tovább görget, mindenki nyer.

Minden esetre, ha ezt a cikket 5 percen belül elküldöd egy ismerősödnek, akkor szerencséd lesz!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: