2022. 01. 05., Szerda, 09:26

Törvényben tiltanák be a szilveszteri durrogtatást

Komoly társadalmi vita van a szilveszteri tűzijátékok használata körül és nemcsak a házikedvencek kapcsán, de tűz- és természetvédelmi, biztonsági oldalról is. Schmuck Erzsébet politikus a fegyvertörvényt módosítaná és minden település belterületéről kitiltaná a tűzijátékot. A javaslat nem tiltané be teljesen a pirotechnikai eszközök használatát, de aki ilyet szeretne használni, az lakott területen kívül, magáningatlanon tehetné csak meg.

A politikus szerint meg kell szüntetni a szilveszteri tűzijátékozás jelenlegi gyakorlatát. A szigorítást balesetvédelmi, tűzvédelmi, környezet- és természetvédelmi, csend- és állatvédelmi szempontok alapján is indokoltnak tartja. Indoklása szerint a nagy többség jelenleg sem használ ilyen pirotechnikai eszközöket, viszont mindenkit megillet az egészséges környezethez való jog.

Ugyanez mondható el állatvédelmi szempontból is, hiszen minden, az utcán durrogtató honfitársunkra több olyan ember jut, aki ezalatt háziállatait igyekszik sikertelenül megnyugtatni, továbbá a hanghatás óriási megterhelést jelent a vadon élő állatokra is.

Ti mit gondoltok a kérdésről?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: