2022. 01. 04., Kedd, 13:33

Az elmúlt évek legdurvább éjszakáját élték át a Kaposvár környéki kedvencek szilveszterkor

A tavalyi tilalom után idén újra lehetett szilveszter éjszakáján petárdázni és tűzijátékozni. Az állattartók szerint már rég be kellett volna szüntetni a hanghatással járó pirotechnikai eszközöket, a bulizók viszont nem szeretnék, ha betiltanák ezt a hagyományt. Mi nem törünk pálcát senki felett, de tény, hogy a beszámolók szerint az elmúlt évek leghangosabb szilvesztere volt az idei, és még soha ennyi házi kedvenc nem szökött meg, kapott sokkot, epilepsziás vagy épp szívrohamot.

Boncz Edit, a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke soha ennyi telefont és üzenetet nem kapott még, mint ebben a pár napban. 

December 30-án kaptuk az első hívásokat, aztán 31-én 17 órától elszabadult a pokol, és a mai napig érkeznek az eltűnt állatokról szóló kérések. Sajnos nem volt kapacitásunk hogy számszerűsítsük az eltűnések számát, de az biztos, hogy hozzánk 50 feletti bejelentés érkezett csak Kaposvár környékéről.

A Kutyatár Facebook oldala is hemzseg a felhívásoktól, melyek között találni kutyákról, macskákról szólókat vegyesen. Ami a legszomorúbb, és sokan nem is gondolnak bele, hogy a gyengébb idegzetű állatok akár epilepsziás rohamot, szélsőséges esetben szívrohamot is kaphatnak. Az alapítvány is megosztott követőivel egy ilyen sajnálatos posztot, mely egy 4 éves boxerlány haláláról számol be: 

Sajnos idén sem ez az egyetlen halállal végződő eset amiről hallottunk, és nemcsak szívmegállás vagy roham okozhatja, előfordult már hogy egy állat kiugrott az ablakon ijedtében, vagy más módon tett kárt magában. Érthetetlen, hogy néhány perc szórakozásért akár az életével kelljen fizetnie a kedvenceinknek, vagy gyászolnia egy családnak az eltűnt ebeket.   

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: