2021. 12. 28., Kedd, 15:56

Jogsi, kocsi, józanság nélkül vezetni? Ennek a fonyódi párosnak összejött, ami senki másnak!

Nem zavarták őket a körülmények, hogy se jogosítványuk, se kocsijuk nem volt - ők kocsikázni indultak.

A büntetett előéletű, fiatalabb vádlottat a bíróság korábban ittas vezetés miatt már eltiltotta a vezetéstől. Ennek ellenére a férfi 2021 októberében a lakhelye közelében beült egy nyitva hagyott kocsiba a tulajdonos tudta nélkül, és egy balatonlellei kocsmába hajtott.

A férfi a presszóban nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, és elmesélte a kocsmában lévő vádlott társának, hogy engedély nélkül hozta el az autót. Az idősebb férfi szintén ivott már alkoholt, amikor a presszóból kinézve meglátta bicikliző élettársát, ezért kiment az egységből és az ismerőse által elkötött kocsival - érvényes jogosítvány nélkül - a nő után indult.

Az útja nem tartott sokáig, mivel belefutott egy rendőrségi ellenőrzésbe, pár órával később pedig társa is, aki az italozást befejezve az elkötött autóval ment volna haza.

A Fonyódi Járásbíróság a többszörös visszaeső vádlottal szemben 3 év börtönbüntetést, 3 év közügyektől eltiltást és 5 év járművezetéstől eltiltást szabott ki, míg társa 1 év 8 hónap végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltást kapott.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: