2021. 11. 18., Csütörtök, 09:29

Az autójában hagyta kutyáit a volt rendőr, hőgutát kaptak és megfulladtak a hőségben

Állatkínzás miatt kell felelnie.

2020. szeptember 3-án egy volt rendőr törzsőrmester 7 és 15 óra között kutató szolgálatot hajtott végre a Udvari Közúti Határátkelőhelyen két szolgálati kutyával, de magával vitte saját tulajdonú kutyáját is. A volt rendőr 11 óra körül a kutyákat a szolgálati autóban, a parkolóban hagyta. A két szolgálati kutyát a kocsi csomagtartójában zárható fém szállítóketrecbe, míg saját kutyáját a hátsó ülésén, műanyag szállítóboxba tette.

A kutyák állapotát 12:50 - 15:30 között – annak ellenére, hogy ezt szolgálati feladatai lehetővé tették volna – nem ellenőrizte, létszükségleteikről nem gondoskodott, a gépjármű megfelelő szellőzését, külső környezeti hatásoktól való védelmét nem biztosította.

Az autó a 23 C° körüli külső hőmérséklet miatt annyira felmelegedett, hogy a kutyák hőstressz általi fulladásos elhullásához vezetett. A kutyák a pusztulásukhoz vezető folyamat során különös szenvedésnek voltak kitéve.

A volt rendőr tagadta a bűncselekmény elkövetését, érdemi védekezést terjesztett elő és panaszt jelentett be a gyanúsítás ellen. Az állatkínzás bűncselekményének súlyosabban minősülő esete, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: