2021. 11. 03., Szerda, 00:06

A MÁV és a Volán is leállhat, ha kötelezővé teszik az oltást

via

Óriási a felháborodás a munkavállalók körében.

Gulyás Gergely a legutóbbi kormányinfón jelentette be, hogy a cégek és vállalkozások dönthetnek arról, kötelezővé teszik-e a koronavírus elleni oltást a munkavégzéshez. Az ATV híradója több nagy céget is megkérdezett, hogy áll a felső vezetés a kérdéshez.

A MOL csoport kommunikációs vezetője szerint a cég még nem hozott döntést ezügyben, de minden olyan lépést előremutatónak tartanak, amely nagyobb mozgásteret biztosít a munkavállalók egészségvédelmében, és segít fenntartani a cégek működését. Jelenleg még vizsgálják a kormányrendeletet. Ugyanez a helyzet a BKV-nál is, ők sem döntöttek még a kérdésben.

Azonban a MÁV és a Volán aggodalmát fejezte ki a kötelező oltásokkal kapcsolatban. A vasutas szakszervezet elnöke azt nyilatkozta:

 ha bevezetik a kötelező oltást, a MÁV-nál leáll a vasúti közlekedés. Hozzátette, hogy a vasutasok átoltottsága eléri az országos átlagot. Azonban, ha ezt szétbontom szellemi munkakörre és végrehajtó szolgálati munkakörre, akkor ez az arány már rosszabb. Azok, akik a vonatközlekedésben tevékenyen részt vesznek, ott az oldottság sajnos a legrosszabb aránnyal van.

A Volánnál is nagy gondok lennének, ha kötelezővé kellene tenniük az oltást, Dobi István a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet elnöke szerint: 

Nem lesz kötelező az oltás, mert nincs tartalék a rendszerben, és ha bevezetnék, akkor leállna a Volán - Óriási a felháborodás a munkavállalók körében, tette hozzá az elnök.

Nektek mi erről a véleményetek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: