2021. 10. 21., Csütörtök, 09:34

2 és fél év börtönbüntetésre ítélték az ellenfél szurkolóját megvakító somogyvári játékost

Egy somogyvári játékos olyan erővel dobta fejbe egy palackkal az ellenfél egyik szurkolóját, hogy az a bal szemére megvakult. A tavaly történt esettel kapcsolatban most született bírósági ítélet.

A vád lényege szerint a büntetett előéletű, 34 éves a vádlott 2020 októberében Somogyváron a hazai csapatban futballozott a megye felnőtt II. bajnokság egy mérkőzésén. A meccs során lecserélt férfinak nem tetszett a játékvezető egyik döntése, ezért bekiabált a pályára, majd az egyik szurkolóval is szóváltásba keveredett. 

A vita során az indulatos vádlott a kezében tartott 7,5 dl-es, kevés vizet tartalmazó műanyag palackot nagy erővel a tőle 3,4 méterre álló sértett felé dobta, akinek az eldobott tárgy olyan súlyosan megsértette a bal szemét, hogy látását nem lehetett megmenteni.

 

Kidobta az egyik szurkoló szemét a somogyvári focista a megyei összecsapáson

Kidobta az egyik szurkoló szemét a somogyvári focista a megyei összecsapáson

Őrizetbe vette a fonyódi rendőrség azt a 34 éves férfit, aki október 4-én a Somogyvár-Kaposmérő mérkőzésen a vita hevében egy műanyag palackot vágott az egyik vendég szurkolónak, aki ennek következtében fél szemére megvakult.

A bíróság 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében szereplő sportrendezvények látogatásától.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: