Kaposváron sosem látott nívójú pálinkavacsorával készül a Dorottya Hotel és a GáBor Pálinkaház

2021. 10. 06., Szerda, 10:00

Kaposváron sosem látott nívójú pálinkavacsorával készül a Dorottya Hotel és a GáBor Pálinkaház

A gasztronómia és a magyar pálinkakultúra igazi ünnepére készülnek a Hotel Dorottyában, melynek Tükörtermében a városban sosem látott nívójú és volumenű pálinkavacsora kerül megrendezésre október 15-én, a GáBor Pálinkaház díjnyertes pálinkáival és Magyar Botond chef ételkreációival.

A tematikus pálinkavacsora gyökerei 2019. december 6-ra, Szent Miklós, a pálinka védőszentjének napjáig nyúlnak vissza: ekkor szervezte első alkalommal a Pálinka Nemzeti Tanács hagyományteremtő célzattal a Pálinka Éjszakáját Budapesten. A rendezvény célja a magyar gasztronómia és pálinkakultúra kapcsolatának népszerűsítése volt a legjobb hazai pálinkakészítők részvételével. A rendezvényre meghívott pálinkászok, mint a GáBor és Pálinkaház azóta saját régióikban pálinkavacsorák keretében viszik tovább ezt a nemes küldetést, Simonyi Gáborék pedig Kaposváron immár harmadik alkalommal rendeznek pálinkavacsorát, ezúttal azonban az eddigieknél jóval magasabb nívóval és volumenben.

A prémium kategóriás esemény minden részletében inkább egy fényűző esküvőhöz áll majd közelebb mint egy protokoll rendezvényhez, és ez érvényes lesz a hangulatra is. Magyar Botond, a Dorottya Bistro konyhafőnöke a pálinkaház legkiválóbb nedűihez párosította tányérjait, melyeket egy kötetlen beszélgetés keretében Palancsa Laci ceremóniamester mutat be a vendégeknek.  

A 7 fogásos étel-italsor:

1. Golden alma pálinka • Zöldfűszeres ricottás töltött házi raviolira ültetett, vajhal saltimbocca citrombors kéregben, zöldolajjal

 

2. Irsai olivér szőlő pálinka • Somogyi szarvasgerinc, cékla

rizottóval, rozmaring csipetkével, cukkinis-sütőtök rissoleval

 

3. Lepotica szilvapálinka • Sós földimogyorós kókusz sourbet citrus hánccsal

 

4. Packham’s triumpf körtepálinka • Parasztos kacsamell, édesburgonya piskótával, lecsó habbal, Gyulai kolbász morzsával, marinált színes paprika variációkkal

 

5. Kajszibarack pálinka • Barna vajban sous-vidalt Angus hátszín mustáros-savas, karotta juliennel, tejfölhabbal, szalvéta „gombóc” koronggal

 

6. Birspálinka • Olajos-magvas tempurában sült csirke „harangok” füstölt paradicsommal, póré eszenciával

 

7. Ágyas golden alma pálinka • Meglepetés cappucino pohárdesszert

 

Részvétel: 14.990 Ft/fő
Jegyelővétel: Hotel Dorottya recepció
(Az ár tartalmazza a vacsora menüsort és minden fogáshoz külön pálinkát, ásványvizet.)
 
Érdeklődés és asztalfoglalás: 82-529-780
E-mail: info@hoteldorottya.hu
 
Nyereményjátékunkon pedig most páros jegyet nyerhetsz a pálinkaestre!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: