2021. 10. 05., Kedd, 10:36

Egy amerikai középiskola vezetése betiltotta az iskolatáskákat

via

Ezzel az egyedülálló módszerrel próbálják megelőzni, hogy a diákok fegyvert vigyenek az iskolába.

Az Idaho állambeli Rigby középiskolában néhány hónappal egy iskolai lövöldözés után, amikor az egyik diák egy becsempészett fegyverrel három embert sebesített meg, betiltotta az iskolatáskákat. Az iskolai helyzet valóban aggodalomra ad okot, hiszen ez már nem az első ilyen eset volt. A szülők természetesen nagyon aggódnak a gyerekek biztonságáért és remélték, hogy az iskola tesz bizonyos lépéseket az eset után.

Ez meg is történt, bár nem pontosan úgy, ahogy ők remélték hiszen az iskola betiltotta az iskolatáskákat, hogy a diákok ne tudjanak fegyvert becsempészni.

Természetesen a diákoknak továbbra is szükségük van valamire, amiben a tanszereiket vinni tudják, így beindult a TikTok mémgyára is.  

A videóban látható, hogy a diákok a legváltozatosabb tárgyakat használják táska helyett. Kuka, szennyeskosár, akvárium és még babakocsi is előkerült. Ugyan többen kifejezték nemtetszésüket, az iskola döntésével kapcsolatban és jelezték, hogy a komoly probléma komoly megoldást kívánna, az iskola egyelőre nem változtatott.

A szabályozást pedig azóta az egész tankerületben bevezették.  

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: