A srácoknak megvolt az első edzés, Zsófinak az első győzelem az idei szezonban

2021. 06. 29., Kedd, 10:17

A srácoknak megvolt az első edzés, Zsófinak az első győzelem az idei szezonban

Sikeres hétvégét tudhat a háta mögött a Kaposvári Autósport Egyesület, autóversenyzőik az első sikeres edzést, Zsófi pedig az első győzelmét ünnepelhette.

Múlt hétvégén rendezték meg az Amatőr Rallye Bajnokság első futamát Kisharsány és Nagytótfalu között, melyen egy év kihagyás után újra rajthoz állt a kaposvári ASE. A srácok vasárnap 5 gyorsasági szakaszon vettek részt, ám mindössze tesztjelleggel indultak egyelőre, hogy visszarázódjanak a versenyek atmoszférájába, és jobban megismerjék a tartalékautóként funkcionáló 1-es Golfjukat. A srácok azt ígérték, a következő futamon, július 18-án Pécs mellett már élesben gyilkolják majd a gumikat.

Az egyesület másik csillaga, a 12 esztendős Mohácsi Zsófi sem akármilyen hétvégét tudhat a háta mögött. Az országos bajnoki sorozat második állomásán Kecelen, a Hungarian Quad Challenge 3 futamán indult, ahol a 17-21 évesek között állt rajthoz a Lady kupában. Zsófi az első futamot megnyerte a másodikban viszont hibázott és megpördült, így az utolsó futamon kellett javítania. Ezt profin meg is tette, itt is elsőként ért célba, így megnyerte az első versenyét az idei szezonban, ezzel pedig máris átvette a bajnokságban a vezetést.

Gratulálunk a versenyzőknek!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: