2021. 06. 25., Péntek, 14:38

Izraeli csapat ellen kezd a Diamant a nemzetközi porondon

Megtartották Luxemburgban az európai röplabdakupák sorsolását pénteken. Női csapatunk idén is a Challenge Kupában érdekelt, a legjobb 32 között kezdi majd meg a szereplését, mégpedig az izraeli Maccabi Hadera Hefer ellen.

A tavalyi sikereket követően idén is megméretteti magát a Diamant nemzetközi porondon. Kiemeltként csak az első kört követően, a legjobb 32 között csatlakoznak majd be novemberben, ekkor pedig az izraeli bajnokság és kupa harmadik helyezettje, a Maccabi Hadera Hefer lesz az ellenfél. Az első mérkőzést idegenben vívják a lányok, a visszavágót a Kaposvár Arénában rendezik.

Az előzetes esélylatolgatások alapján nem reménytelen a somogyiak helyzete, de természetesen még nagyon kevés az információ az aktuális erőviszonyokról. A Maccabi Hadera csapata - a somogyiakhoz hasonlóan - az elmúlt három évben folyamatosan fejlődött, a bajnokságban egy hatodik, egy negyedik és most egy harmadik helyezést könyvelhetett el. Az izraeliek múltja is szép, hiszen 1997-ben ők nyerték meg a bajnokságot. Hadera Izrael nyugati részén, a Földközi-tenger partjának közelében, Tel-Avivtól kb. 45 kilométerre, északra található város, lakossága csaknem 92 ezer fő volt néhány évvel ezelőtt. A települést 1890-ben alapították, napjainkban lakosainak jelentős része Etiópiából és az egykori Szovjetunióból származik.

Gyerünk csajok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: