2021. 06. 24., Csütörtök, 14:31

A város 1000 Ft-ért megvásárolja a Rákóczit

Szerda este döntött erről a városvezetés egy rendkívüli közgyűlésen.

Szita Károly polgármester elmondta, hogy a város közgyűlése évek óta kiemelten támogatja a kaposvári sportszervezeteket és az utánpótlás-nevelő egyesületeket. Mint mondta, a 2021/22-es bajnoki idényben Kaposvár önkormányzata 362,3 millió forinttal támogatja majd a megyeszékhely kiemelt sportegyesületeit. Azonban változtatnak az eddig megszokott támogatási rendszeren.

A város célja, hogy a jövőben olyan labdarúgócsapatot állítson össze a Rákóczi FC, ami kaposvári kötődésű, fiatal játékosokból áll össze

 A jövőben inkább a saját nevelésű játékosokra koncentrálnának annak érdekében, hogy egy-két éven belül ismét az NB II-ben játszhasson a zöld-fehér csapat.

A másik napirendi pont a Rákóczi FC-t működtető Kaposvári Labdarúgó Kft. cég megvásárlása volt. 

A kaposvári önkormányzat ezer forintért vásárolhatja meg a labdarúgócsapatot működtető kft.-t, majd pedig annak tulajdonjogát ugyanennyi összegért átruháznák a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiára

A döntés azután született meg, hogy a Rákóczi FC-t működtető cég tulajdonosa a napokban felajánlotta a városnak a társaság százszázalékos üzletrészét. Mindez azután történt, hogy a korábbi tulajdonos bejelentette: a jövőben nem akar részt venni a csapat működésében. Az adásvételre csütörtökön kerülhet sor.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: