2021. 05. 13., Csütörtök, 09:16

21 személyt hallgattak ki egy kaposvári kábítószer-ügyben

Kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség hét vádlottal szemben, akik marihuánát és amfetamint adtak el és fogyasztottak Kaposváron és környékén.

21 személyt hallgattak ki, egymástól szerezték be a cuccot

A kaposvári rendőrök 21 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük öten ismeretlen forrásból, valamint egymástól szerezték be és értékesítették elfogásukig az eladásra szánt kábítószert 2019-ben és 2020-ban.

Fiatalkorúaknak is adtak el

A vádlottak vevői fiatal kaposvári és környékbeli személyek voltak, akik saját fogyasztásra, kis tételben vásároltak és a kereskedőkkel telefonos alkalmazásokon keresztül, valamint személyesen tartották a kapcsolatot.

Akár 10 évet is kaphat egyikük

A kereskedéssel vádolt I. rendű terheltnek – tudva arról, hogy tizennyolcadik életévét még nem töltötte be – a büntetett előéletű II. rendű és III. rendű társa is adott el nagyobb mennyiségű marihuánát, amely cselekmény 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A bűnügyi felügyelet alatt álló, fiatalkorú vádlottal szemben 3 év javítóintézeti nevelés alkalmazását, a felnőttkorú kereskedőkkel szemben azonban 3 és 7 év közötti börtönbüntetések kiszabását indítványozta.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: