2021. 05. 04., Kedd, 09:32

"Evezd keresztbe!" - Elindult a nevezés a Balaton-átevezésre

Idén a fonyódi rajthelyszín helyett Zamárdiból indulnak a sportolók július 10-én. 

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) oldalán arról számol be, miszerint tavaly annyian jelentkeztek a neves versenyre, hogy már egy héttel le kellett zárni a nevezést. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy egy új, nagyobb rajthelyszínre van szükségük.

Berényi Péter, az MKKSZ szervezési és marketing igazgatója szerint a tavalyi év bebizonyította, hogy a Balaton-átevezés kinőtte Fonyódot, habár a kutyás strand fekvése szemben Badacsonnyal mind helyszínnek, mind „díszletnek” kiváló volt, ráadásul a helyi önkormányzat is támogatta a program megrendezését.

A Szövetségnek már tavaly sikerült megegyeznie Zamárdi Önkormányzatával, hogy 2021-ben a helyi szabadstrandra költöztetnék a a nívós eseményt, melynek idén „Evezd le keresztbe!” lesz a szlogenje. A szervezők bíznak benne, hogy ezentúl évente legalább 5-6 ezren evezik majd át az új útvonalat. 

Nevezni a balatonatevezes.hu oldalon lehet. Azok, akik ezt június 10-ig megteszik, a rendezvény napján megkapják a Red Bull Balaton-átevezés idei hivatalos pólóját.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: