2021. 04. 29., Csütörtök, 13:10

Így ellenőrizhetjük, hogy regisztrálták-e a már beadott védőoltásunkat

Akik már túl vannak a védőoltás beadatásán, maguk is leellenőrizhetik: bekerültek-e a rendszerbe, hogy megkapták a vakcinát. Ez azért nagyon fontos, mert a Védettségi igazolványt az oltóponton rögzített adatok alapján állítják ki.

Az oltás rögzítését az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) információs portálján keresztül, erre a linkre kattintva tudjuk lekérdezni /Belépés után - Ellátások/Egészségügyi és betegdokumentumok/COVID 19 oltási lap/. Ha a védőoltást rögzítették, de mégsem érkezett meg 8 napon belül a Védettségi igazolvány, akkor az Ügyfélkapun, illetve EZEN a weboldalon keresztül jelezhetjük ezt a problémát, a Koronavírus elleni védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügybejelentő űrlapleadásával. A fokozatos újraindítás következő intézkedései azután lépnek életbe, amint meglesz a 4 millió beoltott.

Védettségi igazolvánnyal újra mehetünk majd állatkertbe, vadasparkba, múzeumba, színházba és moziba, könyvtárba, konditerembe, uszodába, szállodába és éttermekbe, valamint sportrendezvényekre.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: