2021. 01. 27., Szerda, 09:32

Ivott, lopott, szívott, borult - Mindent kimaxolt a limitált agyú sofőr

Nem mindennapi esetről érkezett beszámoló Biharkeresztesről, melynek főhőse egy ismerőséhez akart átjutni a szomszédos településre. Csak épp sem jogsija, sem autója nem volt, mellesleg ivott és kábítószert is fogyasztott. De ő nem ismerte a lehetetlent...

Éjféltájban támadt kedve bemindenezve lopott kocsikázni

A biharkeresztesi rendőrőrs járőre január 23-án éjféltájban állított meg egy Suzuki személyautót, amelynek vezetője már arra se tudott magyarázatot adni, hogy a kijárási korlátozás ellenére miért kocsikázik az éjjeli órákban. Amikor pedig arról kérdezte a rendőr, hogy milyen jogcímen vezeti más autóját, akkor végképp elállt a szava.

Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel, ráadásul az alkoholszonda és a drogteszt is pozitív értéket mutatott.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrőrsön, ahol részletes beismerő vallomást tett, és az elejétől elmesélte az éjszaka történéseit. Mint kiderült, a Suzuki már a második jármű volt, amit jogtalanul vett magához.

Túl részegnek érezte magát a vezetéshez, de azért megpróbálta

A berekböszörményi férfi Komádiba akart menni, ezért először egy bennhagyott slusszkulccsal parkoló kisteherautót kötött el, de túl részegnek érezte magát a vezetéshez, ezért egy barátját kérte meg, hogy vigye el a járművel. Csak menet közben árulta el neki, hogy a furgont lopta, mire a másik férfi megállt, és faképnél hagyta.

Ő viszont nem adta fel eredeti célját, és átült a volánhoz. Sokáig azonban nem tudott kocsikázni, mivel egy árokba hajtott, onnantól gyalog folytatta útját mindaddig, míg rá nem talált a következő olyan járműre, amelyben ugyancsak benne volt a kulcs, így átült abba, de a rendőrök miatt az újabb járgánnyal se jutott túl messzire. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: