2020. 11. 26., Csütörtök, 11:21

Nem szigorít a kormány, jövő hétig még a mostani intézkedések maradnak

Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a kormány, mely során Gulyás Gergely számolt be a járványhelyzet okán hozott új intézkedésekről.

Az országban az elmúlt heti adatokat tekintve az új fertőzések száma 3000 és 5000 között mozgott, mely szerint a fertőzésszám mérséklődni látszik, konstans adatokat mutat - kezdte Gulyás. A mai magasabb fertőzésszám - 6360 új fertőzöttet találtak csütörtökön - annak köszönhető, hogy megkezdték a tömeges teszteléseket, jövő héten pedig le tudják már szűrni, hogy a fertőzés terjedésének gyorsulását mutatják-e valóban az adatok. Hétvégén nyilvánosságra hozák majd a különböző hivatásrendek tesztelésének eredményeit is, 

viszont a kormány úgy döntött, hogy az eddigi intézkedéseket tartja fenn, jövő hétig nem várható változás.

A járványra a vakcina a megoldás - folytatta Gulyás - amihez már kézzelfogható közelségbe kerültünk. Ahonnan csak lehet vakcinát kell szerezni, de csak olyan hozható itthon forgalomba, amelyet a magyar hatóságok ellenőriztek és elfogadtak.

A vakcina önkéntes és ingyenes lesz, 12 millió fölötti adagot már lekötött a kormány európai és amerikai fejlesztőktől.

Oroszországgal, Izraellel és Kínával még tárgyal a kormány az oltóanyagokról.

Arra a kérdésre, hogy karácsonyra tervez e szigorításokat a kormány Gulyás azt válaszolta, hogy december 10-ig megpróbálják eldönteni, hogy szükség van e új intézkedésekre vagy sem.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: