2020. 11. 20., Péntek, 15:00

Bízunk még minden lehetséges opcióban - Így gondolkodnak a kaposvári végzősök szalagavatójukról

Minden tinédzsernek az egyik meghatározó esemény az életében a szalagavató, ám sajnos a 2020/2021-es tanévben végző diákok számára ez elmaradni látszik a jelenlegi intézkedések alapján. Kifaggattuk hát a kaposvári diákokat, hogy ez miként érinti őket.

 

Beatrix érzelmei elég vegyesek :

- Minden évben néztem az aktuális szalagtűzéseket, és nagy izgalommal vártam a sajátomat. Mi készültünk a ruhákkal, tánc koreográfiával, zenékkel, és természetesen nagyon vártuk, ennek ellenére nem ért meglepetésként, hogy lefújják a decemberi időpontot, hiszen a tanáraink már korábban felkészítettek minket erre, és a vírushelyzetből adódóan is várható volt. Egyelőre csak elhalasztják, ha minden igaz februárra az időpontot.

Nem bánom, mert úgy gondolom egy ilyen helyzetben ezt a döntést kellett meg hozni, az egészségünk érdekében. Nagyon bízom benne, hogy februárban, még ha kicsit csúszott is az időpont megtarthatjuk, hiszen ez számunkra egy hatalmas élmény! 


Benjamin sajnálná, ha ez kimaradna az életükből: 

- Nyilván mindenkit rosszul érintett, hogy elmaradnak a szalagavatók, hiszen készültünk rá. Már megtanultuk a táncot, kiválasztottuk a ruhákat, kiválasztottuk a helyszínt. Az iskolában már év elejétől biztos volt, hogy ott nem lesz megtartva a szalagavató, hiszen a Közgaznak nincsen olyan helye, ahol ennyi ember elférne. Az Aréna lett az új kitűzött helyszín, de persze a vírus ezt is vétózta. Jó lett volna rendesen lezárni ezt a 4 együtt eltöltött évet, de ez most nem az a helyzet és nem az az idő, ahol ekkora rizikót bármelyik iskola vagy város bevállalhatna.

Szomorúak vagyunk, de szerintem mindenki felfogta és elfogadta azt, hogy ez a vírus nem egy olyan dolog ami azzal foglalkozna, hogy a végzősöknek lesz-e szalagavatójuk vagy sem.

Patti véleménye szerint mindenkinek kijár, hogy legyen szalagavatója:

- A szalagavató a középiskolai évek egyik legmeghatározóbb eseménye. Sajnos amikor márciusban bezárták az iskolákat, volt egy ilyen megérzésem, hogy esetleg érinti majd a szalagavatót is, és sajnos ez így is lett, 2 hete kaptuk az információt hogy elhalasztják. Tanáraink egyre többször hozták szóba a témát, hogy ne érjen minket meglepetésként. Próbáljuk ezt az időszakot a lehető legjobban kezelni, a vírushelyzetet tekintve én személy szerint nem bánom, hogy el lesz halasztva a szalagavató, hiszen az egészségünk a legfontosabb.

Viszont ez egy nagy nap minden végzős számára, ha mások megkapták ezt az élményt, akkor tőlünk se vegyék el!

A kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium nem kerített nagy feneket az eseménynek, hiszen még időpontot se tűzött ki a nagy napra:

- Nekünk a Munkácsyban nem is volt kitűzött időpontunk, már év eleje óta úgy van, hogy eltoljuk, így nagyon bele sem tudtuk magunkat élni a dologba, viszont nyilván így is eléggé megvisel mindenkit, főleg a lányokat.

Bízunk még minden lehetséges opcióban, illetve abban, hogy ha a tánc nem is, maga a szalagtűzés valahogy, valamikor megrendezésre kerül. 

Ti hogy vélekedtek a kérdéssel kapcsolatban, sajnáltátok volna ha elmarad a szalagavatótok? 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: