2020. 11. 17., Kedd, 10:23

Feltámadóban a kaposvári rap? Új klippel jelentkezett DBRAP

Az utóbbi években nem gyakran volt lehetőségünk hírt adni a kaposvári és környékbeli rap szcéna történéseiről, ha volt is ilyen... Az elmúlt hónapokban mintha felpörögnének az események, két helyi arc is hallatott magáról - Northman behúzta Magyarország 2020-as BattleRap bajnoka címet, DBRAP pedig hamarosan érkező albuma és új klipje kapcsán került vissza a térképre. 

A november 17-én debütáló "Földim" című dal a 2021 tavaszán érkező, ISR Intersound Records gondozásában készülő 19 számos "SKH LP!" album első közönség elé tárt darabja. Több éves munka eredménye érik be az elkövetkezendő hónapokban, a lemez ugyanis 2018 óta készül, a szövegek pedig 2017-ben íródtak. Zene produceri oldalról Rawmatik (Kriminal Beats) a kizárólagos elkövető, a felvételek-keverés-master Ribár ”Gzoo” Géza (ISR Intersound Records) stúdiójában zajlottak.

DBRAP így ír az albumról és a dalról:

A dj szerepkör ezen szubkulturális rétegének háttérbe szorulásával és városkánk érdeklődő tömegének egyre durvább elhomályosodásával taszított a valóság egy elfogadhatatlan útra, aminek süllyedéséből való felemelkedésének abszolút melléktermékeként, legrégebbi álmom valóra váltására koncentrálódott a zenei tevékenységem!

"Tehát egy nagyon züllött rossz korszak lezárásaként íródott meg az SKH LP! Mivel a rapet mindig is egy őszinte kifejező stílusnak tartottam, ezért is bátran jelenthetem ki hogy minden szövegem csak és kizárólag a velem megtörtént és akkoriban körülöttem lévő, hiteles valóság és igazságtartalommal bíró megtörténtekből táplálkozik. Egyedi rímképzés, bezárt közeg intuíciói, megtapasztalások, érzés behatásokon alapuló sorszerkezetek, kiváltva egy fülbemászó emészthető refrénnel! Ami szól saját térségünk Földijeinknek és talán az egész földnek egy laza üzenettel, hogy így vagyunk jól ahogy vagyunk, mindenkinek vannak hibái, tévedései, fogadjuk el… önmagunkat és egymást!"

A Farkas Martin (BITPROJEKT MOVIES) által forgatott klip csak az első a sorban, DB ígérete szerint a folytatásban havonta fog érkezni új megjelenés Youtube csatornáján mind lyrics, mind klasszikus klip formájában, a következő nóta a magyar hip-hop zene helyzetét fogja boncolgatni.

DBRAP Facebook

Youtube

Instagram

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: