2020. 10. 21., Szerda, 09:38

Nagyon menő funkciókat kapott a legújabb Photoshop

A mesterséges intelligenciával megtámogatott alkalmazások rengeteg sikertörténetet könyvelhettek el az elmúlt pár évben, gondoljunk csak a fiatalító-öregítő programokra, vagy a komor arcokra mosolyt csaló funkciókra. A Photoshopot kiadó Adobe is felismerte ezt az igényt, ezért a legújabb verziójába számos ilyen szórakoztató trükköt belepakolt. 

Összesen 8 mesterséges intelligenciával megtámogatott szűrő került a programba, melyek közül az egyik legnépszerűbb minden bizonnyal a Smart Portrait nevű lesz, amivel megváltoztatható a képen látható személy kora, mosolya vagy épp „pozíciója” is.

Egy másik ügyes szűrő a Makeup Transfer, melynek segítségével a képen szereplőnek adhatunk új fizimiskát egy másik kép segítségével.

A Colorize funkció fekete-fehér képeket színez ki, így akár dédszüleink képeit is megtekinthetjük színes változatban.

Szintén új funkció a Neural Filters, melynek egyik változatával, a Skin Smoothing-al bőrhibákat tüntethetünk el profi módon, míg a Style Transfer-el híres festmények stílusára alakíthatjuk át képeinket, így például megkaphatják Vincent van Gogh Csillagos éjének ecsetvonásait.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: