Sikert sikerre halmoz a Kaposvári Autósport Egyesület - Ezúttal a 12 éves Zsófi állhatott dobogóra

2020. 10. 06., Kedd, 12:07

Sikert sikerre halmoz a Kaposvári Autósport Egyesület - Ezúttal a 12 éves Zsófi állhatott dobogóra

Két hete a pécsi Sopia-NET szlalomversenyen a második és harmadik helyen végeztek kaposváriak - Hidasi Krisztián és Török Károly - az elmúlt hétvégén pedig az egyesület legfiatalabb tagja állhatott dobogóra.

Mohácsi Zsófi az egyesület legfiatalabb tagja a maga 12 évével, ez mégsem tartotta vissza attól, hogy az országos bajnokság versenyén Somogyaszalóban a Hungarian Quad Challenge futamán a harmadik helyezést érje el, így mindössze két hét alatt már a harmadik kupát gyűjtve be a KASE számára. Zsófiról kicsit részletesebben az egyesület elnökét Feitner Viktort kérdeztük:

- Hogy került Zsófi mindössze 12 évesen kapcsolatba veletek?​

- Zsófi egy nagyon kedves barátom, Mohácsi Balázs lánya - kezdi Viktor. Balázsék évek óta segítik a munkánkat az egyesület körül, emellett többször szurkolóként látogatták a versenyeinket és az edzéseinket, személyes kapcsolatba így kerültem Zsófival. Eleinte hobbi szinten kezdett el apa és lánya egyaránt quadozni, aztán Zsófi szépen lassan kinőtte magát és letaszította az erősebb gépről Balázst (megjegyzem, jobban is megy azzal, mint az apja), innen jött, hogy miért ne próbálnának meg versenyen is elindulni. Ebből most ez a rendkívüli eredmény született.

- A quadozás mennyire népszerű Kaposváron? Szeretnétek errefelé is nyitni?

- Őszinte leszek, Zsófin kívül nem tudok más quad versenyzőt Kaposváron, így reméljük, hogy 12 évesen úttörő lesz és hagyományt tud teremteni a kaposváriak között az off road szakágban. Minden irányba szeretnénk nyitni, hiszen mikor elindult az egyesületünk, mindössze egy csapatként (Team FV) voltunk jelen. Mára a kezdő 10 tag mellett a duplájára nőtt a létszámunk, akikből 4 csapat aktívan versenyez, Török Károly (szlalom), Hidasi Krisztián (szlalom/rally) Mohácsi Zsófi (Quad - off road) és a Team FV (rally). Rajtuk kívül többen vannak, akik megkerestek, hogy szeretnének az egyesület tagja lenni, az ő beléptetésük folyamatosan zajlik.

- Zsófi sikere egy újabb nagy kaposvári tehetség előszele lehet?​

- Szeretnénk ha ez így lenne, de első körben annak is nagyon örülnénk, ha valaki az ő példájára ülne akár motorra, quadra, vagy versenyautóba. Lehetőség van rá fiatalon is, ez az ő példáján tökéletesen látszik.

- Most hétvégén lesz egy kisebb esemény Kaposváron, milyen programokkal várjátok az érdeklődőket, mire lesz részetekről lehetőség?​

- Szombaton rendezzük meg az Extreme Stunt and Drift Showt Kaposváron, Kaposfüred felé az Oszkár Autómosó előtti területen. Végre van lehetőségünk közönség előtt is bemutatni az edzésnapunkat, amelyet majd 11 órás kezdéssel indítunk. Négy órán keresztül koptatjuk majd az aszfaltot, ha minden technika úgy akarja nyolc autóval. Utánunk extrém bemutatók jönnek, lesz Mókus show, drift show, drift taxi így aki szeretné kipróbálni milyen versenyautóba ülni, most 5000 Ft/ fő áron lehetősége adódik erre is. Reméljük sokan kilátogatnak a rendezvényre, jó szórakozás lesz kicsiknek - nagyoknak egyaránt. Szeretettel várunk mindenkit!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: