2020. 10. 02., Péntek, 10:21

Marcaliban sütik az ország egyik legnagyobb pizzáját! - A tulaj szerint 20-an kellenek az elfogyasztásához!

A napokban szinte az egész országban híre ment egy Somogy megyei városkában található pizzériának, ugyanis szinte könyvelhető, hogy ők készítik az ország legnagyobb pizzáját. A Marcaliban található Marcello Pizzéria kemencéjében egy négyzetméteres, azaz egy méterszer egy méteres óriást sütnek, amit egy általános iskolai osztály tanulói sem bírtak megenni. 

A Bors-nak adott interjút a Marcello Pizzéria tulajdonosa, Egyed Márton, akinek elmondása szerint az óriás elkészítése egy órát vesz igénybe. 

Talán nem túlzás, hogy ez az ország egyik, hanem a legnagyobb pizzája! Egy óriási kemencében készítjük, igazi itáliai vagy akár kívánság szerinti feltétekkel, és természetesen hamisítatlan, tradicionális pizzatésztát gyúrunk. Alig pár perc kell neki, hogy a 300 fok feletti hőmérsékletű sütőben készre süssük

Véleménye szerint egyedül lehetetlen megenni, így csak társaságoknak és nagy evőknek ajánlják. Legjobb esetben szerinte 20 ember kell, hogy elfogyjon az egy négyzetméteres pizza. A gigászt bármikor meg lehet tőlük rendelni vagy náluk elfogyasztani, várják a vállalkozó kedvű pizza imádókat. 

Ti kivel vállalnátok be egy ekkora pizzát?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: