2020. 06. 08., Hétfő, 15:20

Amikor jobb lett volna, ha nem szólunk - Két hete szárad egyetlen útjavítás a bejárat előtt

Még május közepén jelentették a Kátyúűzőn keresztül az Arany János utcai lakóépület előtti úthibákat, amit elég gyorsan korrigáltak is a szakemberek, más kérdés viszont, hogy azóta is csak fejfájást okoz a lakóknak a “friss” burkolat.

Még április végén hirdette meg újra a város a kátyúűző programját, melynek keretein belül egy oldalon keresztül jelenthetjük a város kátyúit, amit rövid időn belül ki is javítanak. Ezt a lehetőséget használták ki az Arany János utcai lakosok is, akik egy régóta zavaró, a garázsok és a bejárat előtt lévő hibát jelentettek be.

Annak rendje és módja szerint érkeztek is a bejelentés másnapján a szakik, akik felmérték majd bejelölték a hibát, néhány nap után pedig nekiláttak a munkálatoknak. El is készült a garázsok és a lakóház bejárata előtti terület, ám mégsem lehetett maradéktalan a lakók öröme.

Mert bizony a felvitt aszfaltréteg máig nem szilárdult meg, ami sok fejtörést okoz, hiszen az autók gumija felszedi, a kitámasztott bicikli megsüllyed, a cipők talpára ragadt anyag pedig egészen a lakásig kísért. Jelezték is a problémát, amit azzal magyarázott a kivitelező, hogy ez egy nagy szilárdságú, svéd aszfalt, melyet az útépítéseknél is használnak, és jót tesz neki a nagy átmenő forgalom. Felmerülhet a kérdés, hogy egy zárt kis parkolóban, miért is gondoltak nagy átmenő forgalmat, ami majd összetömöríti az anyagot?

Megnéztük a saját szemünkkel is hétfőn, a felületen láb és keréknyomok, megsüllyedt részek jelölik az elmúlt időszak bátrait, akik rámerészkedtek a két hetes “friss” aszfaltra, amit kézzel is simán tudtunk még mindig formálni. A felület vizenyős, ráragad a gumikra, nem beszélve a cipőkről, ráadásul a már ráhordott  kavicsdarabok sem javítanak az összképen.

Lehet kell további két hét a száradáshoz.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: