2020. 05. 26., Kedd, 11:26

Egy kutyákra halálos féreg terjed az országban - Kaposváron is van már beteg kutyus

Az elmúlt időszakban az ország több helyén is óriási problémát okozott a délről érkező lepkeszúnyogok megjelenése, ugyanis míg ránk nem veszélyesek, kedvenceink körében szívférgességet okozhatnak, ami az állat kimúlásához is vezethet. Sajnos már városunkban is megjelentek ezek a rovarok, jelenleg is ápolnak egy kisállatot az egyik rendelőben.

Garamvölgyi Ritával, a Városkapu Állatgyógyászati Központ kisállatgyógyász szakállatorvosával beszélgettünk aki elmondta, hogy jelenleg is ápolnak ilyen betegséggel küzdő kisállatot klinikájukon. Ugyan Kaposváron még nem harapódzott el ezen szúnyogok száma, de például Kelet-Magyarországon már hatalmas gondot okoznak a kisállattartók, illetve a menhelyek körében is. 

A probléma a mediterrán területekről származó lepkeszúnyogok miatt burjánzott ki, akikből ahogy melegszik az idő egyre több, és több lesz. Ám két alternatíva is van a védekezésre a szívférgesség ellen, az egyik egy csepp formájú, ami távol tartja a lepkeszúnyogokat, a másik változat pedig egy tabletta, ami megöli az állat szervezetében a szúnyogcsípés hatására kialakult lárvaalakokat. 

A szívférgesség egy alattomos vírus, hiszen minél később vesszük észre kedvencünkön, annál kisebb a gyógyulás esélye. Mivel a Városkapu Állatgyógyászati Központban már ápolnak igazoltan fertőzött beteget, így arra bíztatunk benneteket, hogy vegyétek az állatorvos felé az irányt és előzzétek meg a bajt.

Vigyázzatok kedvenceitekre!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: