2020. 03. 17., Kedd, 11:30

Már 1918 óta rágják a szánkba, mi a teendő járvány idején

Az idő vasfoga már sárgásra festette azt a múlt századbeli újságcikket, mely az interneten kapott szárnyra a napokban.

Az évszázad egyik legpusztítóbb betegségének, a spanyolnáthának a veszélyeire hívta fel a figyelmet a lakosság körében az az újságcikk, amely a napokban kapott nagyobb figyelmet a Facebookon. A cikkben beszámolnak a tünetekről, szövődményekről, majd hosszabban taglalják a megelőzés érdekében tehető intézkedéseket. Ezen a ponton igencsak sok hasonlóságot véltünk felfedezni a jelenlegi, koronavírus elleni óvintézkedések és az 1918-as tanácsok között.

Tapasztalás szerint a ragály ott terjed leginkább és legnagyobb gyorsasággal, ahol sok ember sűrűn egymás mellett, különösen zárt helyen tartózkodik.

A tanácsok között leginkább arra hívják fel a figyelmet, hogy kerüljük a tömeget, ha lehet ne használjuk tömegközlekedést, köhögés és tüsszentés esetén tartsunk zsebkendőt az arcunk elé, ne köpködjünk, mossunk gyakran kezet és naponta többször is öblögessünk.

102 éve tehát hasonló tanácsokkal látták el a lakosságot mint most, reméljük hogy ennyi idő alatt azért meg lehetett tanulni, és mindenki betartja a kért utasításokat a megelőzés érdekében, hogy minél gyorsabban és kevesebb beteggel vészeljük át az előttünk álló időszakot.
#stayhome

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: