2020. 03. 02., Hétfő, 13:45

Látványosan füstölt el egy Opel az M7-esen

A budapesti autósok közössége osztotta meg hétvégén a Youtubeon a felvételt, melyen egy igen látványos, egyúttal ijesztő eseményt lehet felfedezni.

Történt ugyanis, hogy hétvégén az M7-es autópálya törökbálinti szakaszán, a Balaton irányába vezető oldalon egy Opel elképesztő mennyiségű fehér füstöt kezdett el okádni magából, amely teljesen elfedte az egész sávot. Szerencsére a sofőr még időben ki tudott pattanni, így nem történt személyi sérülés, viszont hogy pontosan mi volt a füst oka, azt a videó alatti leírásból lehet megtudni:

A diesel üzemű autóknál ez a jelenség gyakorlatilag megállíthatatlan. Ilyenkor óriási füsttel gyilkolja meg magát a motor. Az elszabadult dízelmotor nem szívderítő látvány, a blokk hatalmas füstfelhőt eregetve nyírja ki magát. Ritkán fordul elő ilyesmi, de ha már kész a baj, nem árt tudni, mivel csökkenthetjük a károkat.A leghatásosabb módszer a katasztrófa elhárítására a levegő útjának elzárása a légszűrőháznál, de kézi váltós autónál lehet egy fékezés mellett kapcsolt legnagyobb sebességi fokozattal is, ettől is fulladhat a motor, automatánál pedig marad a fullasztás. Öreg motoroknál az adagoló meghibásodása is okozhatja a jelenséget. - írja a vezess egy régebbi cikkében.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: