2019. 10. 29., kedd, 16:20

Régi kép, mégis aktuális problémára hívja fel figyelmünket

Futótűzként terjed a közösségi oldalakon az a fotó, amely egy, az esős időben a zebra előtt ácsorgó fiúcskát ábrázol.

De hogy miért is olyan különös ez a régi kép? Mert egy napjainkban igencsak aktuális problémára hívja fel a netezők figyelmét. A napokban ugyanis már elbúcsúzhattunk a vénasszonyok nyarától, megérkezett a nagybetűs ősz, esővel, köddel, hideggel és korábban is sötétedik immár - hiszen óraátállítás is volt az elmúlt héten -, így a négy óra után végző lurkók is már-már sötétben evickélnek haza, akikre kiemelten kell figyelniük a közlekedőknek.

 

Bizony, az alsó képen is álldogál egy kisgyerek a zebránál

Ahogy a képen is látszik, a fiatalok öltözéke sem mindegy, hogy miként fest egy-egy ilyen esős-borongós napon, hiszen rikítóbb, ékesebb színekben sokkal előbb vehetik észre őket például az autósok is, mikor a zebrán szeretnének átkelni. Mindenképp elgondolkodtató felhívás.

A bejegyzés egyébként a következő szöveggel együtt terjed a Facebookon:

 

Mindkét képen van egy gyerek a zebránál!!!  Igen, a második képen is!! (Nekem legalább 10 másodperc kellett, hogy kikörvonalazódjon…. ennyi időnk nincs gondolkodni, a gyerek ugyanott áll mindkét képen). Csak nem mindegy, milyen ruhát adsz rá az őszi, esős időben! Aki vezet, az most érti, aki csak gyalogos, remélem most megérti” – posztszöveggel pörög a közösségi oldalakon.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: