2019. 10. 25., Péntek, 13:59

Te vagy Kaposvár Díszpolgára? Nem? Akkor kit javasolnál?

Két kitüntető cím is keresi gazdáját városkánkban, hiszen a polgármesteri hivatalban várják a jelöléseket a Kaposvár Város Díszpolgára valamint a Pro Urbe Kaposvár kitüntető címekre.

Annyira egoisták azért nem vagyunk, hogy magunkat jelöljük eme díjakra, ráadásul a kritériumoknak se nagyon felelünk meg, arról már nem is beszélve, hogy sokkalta több városlakó van, aki igenis megérdemelné a kitüntető címek egyikét. És hogy kiknek adományozhatók ezek a kitüntetések?

„Kaposvár Város Díszpolgára” kitüntető cím:

Azoknak a magyar vagy külföldi személyeknek adományozható, akik:

a/ a város gazdasági, társadalmi, tudományos vagy művészeti életében maradandót alkottak, illetve

b/ egész életművükkel, kiemelkedő munkásságukkal szolgálták az egyetemes haladás, kultúra vagy művészet ügyét, közvetlenül vagy közvetve hozzájárulva ezzel városunk tekintélyéhez, jó hírnevének növeléséhez.

„Pro Urbe Kaposvár” kitüntető cím:

Azoknak a személyeknek, közösségeknek és szervezeteknek adományozható, akik (amelyek) a tudományok, a művészetek, a fejlesztés, a kutatás, a gyógyítás, az oktatás-nevelés vagy a gazdasági élet terén kifejtett példaértékű, magas színvonalú munkájukkal hozzájárultak Kaposvár fejlődéséhez, hírneve növeléséhez.

És mi kell ahhoz, ha tudjuk ki érdemelné meg? Javasoljuk!

A „Kaposvár Város Díszpolgára” kitüntető cím adományozására a Közgyűlés tagjai, bizottságai mellett legalább 500 kaposvári állandó lakos tehet javaslatot míg a „Pro Urbe Kaposvár” kitüntető cím adományozását a Közgyűlés tagjai, bizottságai mellett legalább 100 kaposvári állandó lakos javasolhatja.

Mit kell leadnunk a javaslat mellett?

Mindkét javaslathoz csatolni kell a javaslattevők nevét, születési idejét, lakcímét és aláírását, valamint a javasolt személy rövid életrajzát, lakcímét.

És hol?

A javaslatokat a fenti címek adományozására legkésőbb 2019. november 15-ig a Polgármesteri Hivatal Titkársági Igazgatóságára kell eljuttatni.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: