2019. 10. 18., Péntek, 09:12

5 tökéletes Dél-balatoni program a gyönyörű őszi időhöz

A Balaton már rég nem csak a nyári hónapok privilégiuma, ősszel is számos programot találhatunk kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az előrejelzés igazi indián nyarat jósol a következő két hétre, így minden adott egy kis hétvégi kiruccanáshoz. Kicsemegéztük nektek a Dél-Balaton 5 legjobb programját. 

Október 19. - Balatonfenyves - VI. Nagybereki Töpörtyű Fesztivál 

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre Balatonfenyves-Imremajorban, "Majorkán" az VI. Nagybereki Töpörtyű Fesztivál és Töpörtyűsütő Verseny, melyre sok szeretettel hívnak és várnak minden kedves érdeklődőt​ a rendezők. Chilievőverseny, vásár, mulatós élőzene, na és töpörtyűs ételek minden mennyiségben.

Október 19. - II. Murci Fesztivál a Kishegyen

A Kishegyi Kortyok és Falatok sikerén felbuzdulva másodjára kerül megrendezésre a balatonlellei Kishegyen a Murci Fesztivál, melyen a murci mellett a hal és vad lesz főszerepben, a hangulatot remek éttermek, borászatok, gyermek-és felnőtt játékok, kézműves vásár, zene és tánc fokozzák.

 

 

Október 20. - Szüreti Felvonulás Balatonbogláron

14 órakor kezdődik a szüreti felvonulás a szőlőskislaki József Attila Művelődési Ház és Könyvtárnál. 

“Vonuljunk hát kocsin, biciklin, vagy gyalog, de a végén ne mondja senki, hogy a lába sajog. Majd pihenésképp egyen mindenki finomakat, ürítsük közösen a kondérokat. Várunk mindenkit étellel és itallal, zenével és vidám hangulattal.” – hirdetik a szervezők.

 

 

Október 26. - TÖKéletes nap Balatonlellén

Játékos vetélkedők, kézműves foglalkozások, tökfaragás, kirakodóvásár, tökös ételek versenye, büfé, valamint színpadi produkciók a lellei szabadtéri színpadon. A nap végén pedig utcabál!

 

 

Október 26.-27. - Tök Jó Napok Rádpusztán 

A rádpusztai Tök Jó Napok rendezvénysorozat kicsiknek és nagyoknak egyaránt felejthetetlen élményt nyújt. 

Amíg a gyerekek kreatívkodnak a tökökkel egy vicces vagy ijesztő tökfej megalkotásán, addig várják a szülőket egy pincelátogatásra, borkóstolóra a Magyar Borok Pincéjében. 

A birtok lovardája is várja a látogatókat, egész nap lehetőség van pónilovagolni vagy akár lovaskocsizni, a gyakorlottabb lovasok pedig akár tereplovagolhatnak is! A rendezvény mindkét napján a helyszínen, szabad tűzön készülő halászlével várják az érdeklődőket.

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: