2019. 09. 30., hétfő, 19:00

A Deseda Kapuja őszi étlapja az echte magyar konyha legjobb fogásait hozza Kaposvárra!

Múlt csütörtökön lettünk rá figyelmesek, hogy a Deseda Kapuja egy gyors váltással, átlépett a nyárból az őszbe, és egy teljesen új étlappal várja a betérőket. Péntekig bírtunk magunkkal, hogy ne vegyük az irányt Somogyaszaló felé...

A szezonális étlapjuk idén ősszel egy briliáns kombinációja az alap, nagyanyáinktól származó magyar konyhának, amit egy kis csavarral - legyen az fűszer vagy alapanyag -spékelnek meg, így pedig egy számunkra ismert ételt teljesen új köntösbe öltöztetnek. Ugyan a nyári étlap kedvencei, mint a kakasleves és a kacsazúza brassói visszaköszönnek az őszi szekcióban is, de számtalan újdonsággal találkozhatunk a fogások között. 

 

Előétel melegágyon

 

Az előételekkel általában úgy szoktunk lenni, mint az InterCity-vel: gyorsan szálljunk fel rá és vigyen a célállomásunk felé, hogy minél hamarabb lyukadjunk ki a főfogásoknál. Ámde most! A kacsamájfalatokból, amit langyos kacsazsírban tálaltak fel elénk, ropogós serclivel, egy asztalnyit be tudtunk volna tömni és még az sem lett volna elég, hiszen egy teljesen új szintre emelte az esti zsíroskenyerezést, és nem is akarunk ezek után ennél alább adni. 

 

Ősszel kötelező a forró leves!

 

Ahogy említettük a nyári étlap sztárjai a levesek terén megmaradtak, így a kakas levesektől nem kell búcsút mondanunk, ám melléjük, a Kaposváron és környékén egyedülállónak számító muflon is felkerült a fogások közé, amit raguleves formában csipetkével szervíroznak. Ha ti is, csak úgy mint mi, rajongtok a krémlevesekért, biztosan a kedvencetek lesz majd a küllemre szemet gyönyörködtető, ám ízre még pompásabb karfiolkrémleves pagoda karfiollal. 

 

Velő, csülök és marha ameddig a szem ellát

Pikáns velőt fogyasztottunk mi már kenyéren és magában is, de azzal töltött sertésbordához még nem volt szerencsénk. Az egyike volt ez azon ételeknek, amiért futva rohantunk a Deseda Kapuja felé és milyen jól tettük! Annyira eltalálták ezt az egyszerű, ám annál ínycsiklandó ételt, hogy legszivesebben mindenhol kötelezővé tennénk!

 

 

Bármilyen étteremről legyen szó, a marhapöri mindig egy kritikus pont a számunkra, ugyanis az évek alatt, számtalan kellemetlen élménybe futottunk bele ezzel kapcsolatban. A Deseda Kapujában a Vörösboros marhapörköltet, sajtos galuskával és pirított hagymával tálalják, ízre pedig echte, mintha édesanyánk főzte volna, és ha ez még nem lenne elég, az egészet megbolondítja a galuska, ami a sajtnak köszönhetően egy plusz esszenciát kölcsönöz az ételnek. 

 

 

Ahogy említettünk a számunkra favorit kacsazúza is visszaköszön még idén ősszel a Deseda Kapujában, a halakból sincs hiány, ugyanis van Harcsa vadas szalvétagombóccal, és  Fogas filé Kárpáthy módra is. A vegáknak pedig tökéletes választás lehet a Zöldbabfőzelék rántott tojással, ecetes, sült paprikával. 

 

 

A desszerteknél már-már kifulladva, de benyomtuk a Körtés-fügés palacsintát citromfű ropogóssal, ami igazi küzdelem volt számunkra, ugyanis Krasecz Zoltán, a Deseda Kapuja konyhafőnöke - ha mondhatunk ilyet - a szájízünknek legtökéletesebb étlapot rakta össze, és már alig várjuk, hogy újra és újra elfogyasszuk őket. 

 

 

A Deseda Kapuja teljes őszi étlapját itt találjátok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: