2019. 09. 18., szerda, 13:36

Akár már év végére házhoz jöhetnek a használt sütőolajért Kaposváron!

Tavaly már beszámoltunk róla, hogy az országban elsőként Kaposváron fognak házhoz jönni a használt sütőolajért, most pedig nagyon úgy tűnik, összeállt a rendszer.

Városunk határozott lépéseket tesz a környezetvédelem érdekében, ennek tökéletes példája az az egyedülálló kezdeményezés, amely várhatólag az év végén indul útnak. Eddig is volt lehetőség gyűjteni a használt sütőolajat, majd pedig azt a benzinkutakon leadni, ám ezzel a lehetőséggel szinte senki nem élt. Ezen szeretne most változtatni a város.

 

3 liternyi használt sütőolaj tárolására alkalmas

A használt étolaj gyűjtéséhez 3 literes gyűjtőedényeket adnak majd háztartásonként, melyekért két gyűjtőkocsi fog házhoz jönni. A társasházakban lakóktól nem egyesével fogják majd begyűjteni a használt olajat, oda a 3 literes gyűjtőedényeken kívűl egy nagyobb, hatvan literes konténert is visznek, amelybe majd a lakótelepi lakók üríthetik a kisebb edényeket. Az összegyűjtött használt olajból bioüzemanyag készül.

Így festenek a 3 literes tárolók

Az első tippek szerint egy-egy ilyen három literes edény két hónapnyi használt sütőolajnak elegendő - persze akkor nem ha valaki éjjel-nappal lángost süt -, és szeretnék elérni, hogy az országban elsőként Kaposváron induljon el a rendszer az év végén. Az induláskor levélben tájékoztatják majd a lakosságot a részletekről.

 

Támogatjuk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: