2019. 09. 17., Kedd, 16:20

Még a kaposvári óvodákba is juthat Bálint gazda adományfáiból!

Dr. Bálint György, akit az ország kertészeként is ismerhettek 100. születésnapja megünneplésének alkalmából 100 fát adományozott magyar óvodák számára. 70 fának már megvan a tulajdonosa, de 30 darab még kiosztásra vár, így Kaposvárra is kerülhet majd a csemetékből. 

Bálint gazda az Iskola- és óvodakert program elkötelezett védnöke, így jött az elhatározás is, hogy 100. születésnapjának megünneplése alkalmából 100 gyümölcsfa csemetét oszt szét az arra jelentkező óvodák között. 

A facsemetéket októbertől novemberig 60 helyen ültetik majd el ünnepélyes keretek között, a fennmaradó 10-et pedig majd tavasszal. Ugyan Kaposváron és környékén még nem jelentkeztek a gyümölcsösök egyikéért, ám a helyi óvodák ezt akár a napokban is megtehetik, az ezzel kapcsolatos információkat pedig ezen a weboldalon találják. 

Ha egy kaposvári óvoda sikeresen pályázik, a fát előreláthatólag 2020 márciusában ültetik majd el náluk, az ünnepi átadáson Kalap Jakab játékos-zenés interaktív koncertje és bábjátéka “Ültess fát!” címmel hallható majd, illetve közösen választják majd ki a facsemete helyét, és ültetik el egy sorszámozott „Bálint gazda” emléktáblával együtt, ami mellé Bálint gazda gondozási útmutatóját is megkapják. 

Ti örülnétek neki, ha valamelyik óvodánkba is elhelyeznének egyet?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: