2019. 09. 13., péntek, 11:24

Idén bravúros idővel nyerték az országos sírásó bajnokságot!

Különös, mondhatni morbid versenynek adott otthont egy székesfehérvári temető. Itt rendezték ugyanis a sírásók országos bajnokságát, melyet a tatai Libitina Kegyeleti és Szolgáltató Kft. kéttagú csapata nyerte 1 óra 14 perces idővel.

Idén negyedik alkalommal rendezték meg a nem mindennapi versenyt. A mostani megmérettetésre nevezők száma meghaladta a húszat.

A feladat a következő volt: a kéttagú csapatoknak egy-egy 80 centi széles, 2 méter hosszú és 1,6 méter mély sírt kellett kiásniuk, majd visszahantolniuk.

A verseny győztese a tatai Libitina Kft. két sírásója, a 39 éves Szakály Róbert és a 25 esztendős Kecskeméti Rudolf lettek.

 

A végső helyezéseket a pontos méret és az időeredmény határozták meg. De számított a csapatok kulturált, kegyeleti eseményhez méltó viselkedése is. Azt, hogy hol kell ásnunk, sors­húzással döntötték el. Ugyanis nem mindenütt egyforma a talaj. Van ahol lazább, de van, akinek keményebb föld jutott. Úgy gondolom, nekünk olyan közepesen kemény parcellában kellett dolgoznunk

- meséli Róbert, aki 15 éve dolgozik a szakmában.

A két sírásó a következő évben, a szlovákiai Trencsében megrendezett V4-ek versenyén képviselhetik hazánkat 2020-ban. Itt nem temetőben zajlik majd a verseny.

A mi csapatunk 1 óra 14 perc 40 másodperc alatt végzett. De egy ilyen munka gyorsaságánál a teljesítmény valóban függ a talaj keménységétől. Akadt már olyan sírhely is, amelyet negyven perc alatt kiástak dolgozóink. Most a visszahantolást a tizenöt perces szintidő alatt teljesítette Róbert és Rudolf, valamint a képzeletbeli nyughely rendezettsége is abszolút megfelelő volt.

 

Amen!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: