2019. 09. 10., Kedd, 13:55

A környezettudatosság útjára léptek a kaposvári fesztiválozók?

Reméljük, hogy a Miénk a város kezdeményezései nem egyedi ötletek voltak, és a későbbi kaposvári fesztiválok is követik a szeptemberben látott példákat, mert úgy tűnik, hogy az emberek vevők a környezetvédelemre.

Ugyan még nem aposztrofálnánk az “eget rengető” jelzővel az első környezettudatos intézkedéseket a Miénk a városon, de egyáltalán nem lehetünk elégedetlenek, hiszen valami elkezdődött végre nálunk is. Magazinunk kiemelt figyelemmel kíséri a bolygó védelmében tett újításokat, kezdeményezéseket sőt, beszámoltunk már olyan fesztiválról is, ahol a bulizók 99%-a eltakarított maga után.

Itt még nem kell ekkora magasságokban gondolkodni, viszont a Miénk a város már megtette az első lépéseket, hiszen ahogy említettük mi is, több helyen is szelektív hulladékgyűjtő konténereket helyezett ki és egyedi re-poharat árusított a fesztivál egységein keresztül és még egy kisebb standot is felállítottak a szelektív hulladékgyűjtés témakörében. Az, hogy ezek mennyire jöttek be, jól jelzi az egyik olvasónktól kapott galéria és visszajelzés, miszerint a konténerek vasárnapra szinte kivétel nélkül megteltek, ráadásul nem is mindenféle oda nem való kommunális hulladékkal, hanem kifejezetten az újrahasznosítható szeméttel. Így talán már kijelenthetjük, hogy nemcsak szükség van az ilyen lépésekre, de egyre több kaposvári tartja fontosnak a környezetvédelmet, és viselkedik ebből a szempontból tudatosan.

Mit lehet ezekbe a szelektív gyűjtőkbe dobni?

A re-poharakról sem szabad megfeledkezni bár igaz, hogy ezek a menő külcsínt kapott poharak szuvenírnek sem utolsók, de mégis bízunk abban, hogy sokan azért is döntöttek mellettük, hogy ezzel is visszaszorítsák a műanyagfogyasztást a fesztiválon. Ahogy hallottuk és tapasztaltuk, rengeteg ilyen pohár talált gazdára, volt olyan egység, ahol már az első napon eladták az összeset.

Egy szó mint száz, bízunk abban, hogy a fesztiválozók tényleg tudatosan kezdtek el figyelni környezetükre, ezzel egyidejűleg pedig az eljövendő helyi rendezvények szervezői is kiemelt figyelmet szentelnek eme küldetésnek.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: