2019. 09. 09., hétfő, 10:05

Monacói számról keresték? Vissza ne hívja!

Nem, biztos hogy nem valami elfeledett örökség, esetleg nyeremény miatt hívták. Több olvasónk is jelezte, hogy furcsa, ismeretlen monacói számokról keresték vasárnap.

Szerencsére ők nem kíséreltek meg visszahívást, ám bizonyára voltak olyanok, akik bedőltek a legújabb csaláshullámnak. Mert bizony ismételten wangiri - vagyis tömeges nemzetközi hívási csalás - hívásokról van szó. A +377-el kezdődő hívások és üzenetek vasárnap hajnalban landoltak leginkább, de várható, hogy még a következő napokban is jelentkeznek majd.

 

 

Nem kell aggódni, akiket ilyen számokról kerestek, nem lopták el az adataikat. Egy programnak köszönhetően véletlenszerű számokat generálnak a csalók majd hívják fel őket azt várva, hogy a nem fogadott hívást visszahívjuk, mellyel számlánkról egy kisebb összeget leakaszthatnak.

 

Legegyszerűbb ha ezeket a telefonszámokat letiltjuk, külföldi, ismeretlen számról nem fogadunk hívást, valamint nem is hívjuk vissza őket, SMS-es megkeresés esetén pedig nem reagálunk és nem írunk vissza. Ez esetben biztonságban van a telefonszámlánk, és nem fogunk meglepődni a hónap végén ha jobban a zsebünkbe kell nyúlni néhány külföldi hívás miatt.

 

Kivel történt már hasonló? Ugye nem dőltetek be?!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: