2019. 08. 16., Péntek, 10:50

Ezzel kezd, ha jógázni szeretnél - Ezen az úton folytasd

Szeretnél jógázni, de nem tudod milyen pózokkal érdemes kezdeni? Összeszedtünk pár olyan kezdőpózt, ami remekül nyújtja az izmokat, nem túl megerőltető és bevezet a jóga csodálatos világába.

4. Harcos 1-es póz

Ez egy tiltott póz azoknak, akiknek súlyos térdsérülésük van. Viszont egy rendkívül hatékony póz az emésztési rendellenességekkel, székrekedéssel küzdő vagy ülőideg-gyulladásban szenvedő betegek számára. A harcos 1 póz erősíti a lábakat és a karokat, miközben az ágyékot is lenyújtja.

Ha bármilyen csukósérülésünk van, akkor legyünk nagyon óvatosak ezzel a pózzal. A bot póz kiváló gyakorlat, hogy erősítsük a hátizmokat, lenyújtsuk a váll- és mellizmokat, illetve hogy javítsunk a testtartásunkon.

Ennek a fajta nyújtásnak nincs annyi gyógyító hatása, mint a többi póznak, viszont kiváló választás, ha több figyelmet akarunk a csípőnknek szentelni. Továbbá lenyújtja az ágyék belső oldalát, illetve a gerincoszlopot is. Hasonlóan a többi pózhoz a Boldog baba póz segít kikapcsolódni az agynak, valamint csökkenteni a stresszt és a fáradtságot.

Az ülésből előrehajolás póznak is számos pozitív előnye van, beleértve a stressz, a szorongás és az enyhe depresszió enyhítését is. Ezt a pózt rendszeresen végezve le tudjuk nyújtani a gerincoszlopot, a vállakat, a combhajlító izmokat, továbbá stimulálja a vesék, a máj, a petefészek és a méh aktivitását. Amellett, hogy támogatja az emésztést, enyhíti a menopauza tüneteit és a menstruáció során tapasztalt kellemetlenségeket. Az orvosok szerint az ülésből előrehajolás póz alkalmazható terápiás céllal a magas vérnyomásra, a meddőségre, az álmatlanságra és az orrmelléküreg-gyulladásra is.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: