2019. 08. 11., vasárnap, 16:09

Súlyos baleset a siófoki wakeboard pályán - egy kislány hajtott át egy kisfiú fején

Két vízisíelő ütközött szombaton délután a siófoki Bamboo Sziget wakeboard pályán, ahol egy tizenéves fiú olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy ki kellett menteni, és mentőhelikopter szállította kórházba. 

A rendőrség tájékoztatása szerint szombat délután négy körül történt baleset a wakeboard pályán:

EGY 13 ÉVES FIATAL AZ INDULÁST KÖVETŐEN ELESETT, MAJD AHOGY A STÉG FELÉ ÚSZOTT, EGY 12 ÉVES KISLÁNY A WAKEBOARDJÁVAL ÁTHAJTOTT A FEJÉN. A BALESETET KÖVETŐEN A FIÚ ESZMÉLETÉT VESZTETTE ÉS – MENTŐMELLÉNYBEN – HASSAL LEFELÉ LEBEGETT A VÍZEN.

A vízirendőrök civilek segítségével kimentették a vízből és értesítették a mentőszolgálat munkatársait, a gyereket mentőhelikopter szállította kórházba.

 

A sérült kisfiút mentőhelikopter szállította kórházba

Az üzemeltető Vízisí Centrum Kft. közleményben reagált vasárnap délután a balesetre.

Azt írták, a pálya érvényes üzemeltetési engedéllyel rendelkezik, a vontató kezelője pedig megfelelő képzettséggel rendelkezik. A cég pedig 14 éve üzemelteti a siófoki wakeboard pályát, "ezen kívül megrendelésre tervez és kivitelez magyarországi extrémsport-pályákat, aki a pályák telepítése és az üzemeltetése körében az egyik legtapasztaltabb társaságnak mondható" - írják.

 

"A pálya igénybevételének feltétele a 10. életév betöltése, úszni tudás és az üzemeltetési szabályzat elfogadása.

A PÁLYÁT KISKORÚAK KIZÁRÓLAG NAGYKORÚ BELEEGYEZÉSE ÉS FELÜGYELETE MELLETT VEHETIK IGÉNYBE, AHOGY AZT A TEGNAPI BALESETTEL ÉRINTETT MINDKÉT GYERMEK IS A SZÜLŐK HOZZÁJÁRULÁSÁVAL TETTE.

A balesetet követően a kezelőszemélyzet a pályát azonnal leállította. A sérült gyermeket a helyszínen tartózkodó vízirendőrök és egy helyi orvos segítségével kiemelték és stabil oldalfekvésbe helyezték a mentők megérkezéséig.

Az üzemeltető a sérült gyermek családjával felvette a kapcsolatot és felajánlotta segítségét, akiknek ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánunk"

- írják. A közleményben hozzáteszik, "a siófoki pálya az elmúlt 13 éve alatt évi 15.000 látogató mellett több mint 400.000 kört tett meg balesetmentesen".

 
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: