2019. 08. 06., Kedd, 15:40

A gyerekeket már nem engedik le játszani az Uránián - Két méteresre nőtt a parlagfű

Egy aggódó olvasónk keresett meg minket a problémával, miszerint Kaposváron az Uránia lakótelep környékén elharapódzott a parlagfű, és már azok is fuldokolnak a pollentől, akik egyébként nem is allergiásak a növényre. Sok szülő le sem engedi már játszani gyermekét a környékre. 

Az Uránia lakótelep szomszédságában található a terület, amely teljesen üresen árválkodik évek óta, senki sem foglalkozik vele, így történhetett meg az is, hogy némely helyen a parlagfű közel két méteresre nőtte ki magát. 

A terület egyébként magántulajdonban van, így arra hárulna a növény kiirtása, aki a földet birtokolja. 2019-től a parlagfűre vonatkozó jogszabályokat egyébként szigorították, ami azt jelenti, hogy időponttól függetlenül - legyen az az év bármelyik szakában - ha a kormányhivatal szakemberei megállapítják, hogy a föld használója nem előzte meg a virágbimbó kialakulását, a hatóság megindíthatja az eljárást ellene. 

Olvasónk elmondása szerint, a környéken élők közül többen is megkeresték az önkormányzatot a probléma kapcsán, akik elindították az eljárást az ügyben, így reméljük minél hamarabb orvosolva lesz a probléma, ami sajnos nagy mértékben függ a telek aktuális tulajdonosától is. 

Mit gondoltok az esetről?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: